Patient_Udtalelser_FørstePatient_Udtalelser_AndenPatient_Udtalelser_TrediePatient_Udtalelser_FjerdePatient_Udtalelser_FemtePatient_Udtalelser_Sjette
 0 kommentarer 

Gratis HBV vaccine til HCV patienter

HBV vaccine

Sundhedsstyrelsen anbefaler at patienter med kronisk hepatitis C infektion bliver vaccineret mod hepatitis B virus (HBV).

At blive inficeret med hepatitis B virus når man allerede har HCV kan have potentielt alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser med forværring af allerede eksisterende lever sygdom.

Dette er baggrunden for sundhedsstyrelsens anbefaling om HBV vaccination til HCV patienter.

Men det er langt fra alle HCV patienter som får HBV vaccinen.

Oprindeligt har det været tiltænkt at patienterne skulle gå til egen læge i almen praksis og da få vaccinen, som gives gratis. 

Desværre har denne strategi ikke fungeret efter hensigten. Og det kan der være mange grunde til.

Nogle af grundene kunne være at mange HCV patienter ikke går så hyppigt til egen læge og at egen læge ikke får fulgt op Sundhedsstyrelsens anbefaling om HBV vaccination.

For bedre at kunne rette op på det forsømte har Sundhedsstyrelsen i samråd med Statens Serum Institut besluttet at gratis HBV vaccine nu tilsvarende som egen læge vil kunne blive givet på sygehuse i forbindelse med den vanlige HCV ambulant kontrol.

Herved bliver der givet mulighed for at de enkelte ambulatorier i forbindelse med de almindelige rutine blodprøver vil kunne kontrollere HBV serologi status for den enkelte HCV patient i forhold til om man skal have tilbudt den beskyttende HBV vaccination.

Der henvises

 /media/80192/hiv-og-hep-bog-c-vejledning-sst-2013.pdf

                                                                                   Peter Leutscher

 

Skriv en kommentarHepatitis B og C Spørgsmål og lægernes svar

Hepatitis B og C Spørgsmål og lægernes svarNy 2013 udgave er på vej!
Mange smittede er allerede i behandling, og flere vil få tilbuddet de kommende år. Vi har derfor skønnet, at der blandt patienter og ikke mindst deres pårørende er et behov for en let tilgængelig oversigt med de nyeste oplysninger om sygdommene, deres smitteveje, fore...
Læs mere >>

Kronisk hepatitis B og C- kan behandles/helbredes

Kronisk hepatitis B og C- kan behandles/helbredesNy 2013 udgave på vej!
Kronisk hepatitis B og C er langsomt snigende sygdomme der sjældent giver symptomer før der er udviklet cirrose. Mange er derfor ikke klar over de har en af disse sygdomme. Begge sygdomme har hos en del af de smittede en alvorlig prognose med risiko for udvikling af cirr...
Læs mere >>

Kontakt os: